Властите в Солун са арестували един български гражданин за производството на фалшив алкохол, съобщи БНР. Заедно с българина са задържани и трима гърци.

Става ясно, че в Гърция е имало няколко случая на отравяне от алкохол. Отравянията обаче били от малко количества алкохол. За това властите започнали да разследват случая. Оказва се, че заведенията са били снабдявани от нелегален производител на алкохол, а полицията започва издирване на производителя.

Властите стигат до мястото на производство - напълно оборудвана лаборатория в склад в Солун. Там установяват трима гърци и един българин. Сънародникът ни също така доставял етилов алкохол и фалшиви етикети на известни марки, за да може ментетата да минават в търговската мрежа.

На мястото са открити 760 бутилки с фалшив алкохол, които са били готови за разпространение по заведенията. Открито е и голямо количество спирт в туби. В хода на операцията полицаите са конфискували товарен камион с българска регистрация, както и три леки коли, които са били използвани за пренасянето на алкохола.

В склада са открити и 1 000 стека цигари без бандерол.

Случаят е предаден на прокуратурата в Гърция.