Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми 19-годишния Гюлхан А., и 33-годишния Александър Р., за държане на акцизни стоки без бандерол при предварителен сговор.

На 27 юни в Пловдив, в складова база, е била извършена проверка от служители на Агенция "Митници"- Пловдив. Установено е, че в помещението се намирали група лица, сред които и двамата обвиняеми, които извършвали дейности по производство на тютюн за пушене - обезжилване и машинно рязане на тютюневи листа чрез два броя електрически машини. Иззети са няколко бали тютюн на листа, като и 16 кг от тютюна бил нарязан и годен за пушене.

Малко по-рано била извършена проверка на лек автомобил, марка "Фолксваген Пасат", управляван от Веселин Р., на 28 г. В багажника на колата били открити 190 кг ситно нарязан тютюн, разпределен в 20 чувала. Установено е, че тютюнът бил нарязан в складовата база и предоставен на Веселин Р. от обвиняемия Александър Р. Днес Районна прокуратура-Пловдив ще привлече като обвиняем Веселин Р. за държане на акцизни стоки без бандерол.

Акцията по установяване на незаконното производство на акцизни стоки е проведена след оперативно-издирвателни дейности на митнически служители от отдел "Митническо разузнаване и разследване" в Митница- Пловдив.

По делото се извършват огледи, разпити на свидетели, предстои назначаване на експертиза и др. Иззет е лекия автомобил, марка "Фолксваген Пасат", двете електрически машини за рязане, тютюна и др. Обвиняемите Гюлхан А. и Александър Р. са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.