Двама души са задържани за убийството на 18-годишното момиче във врачанското село Галиче, предаде БНР. И двамата имат криминални регистрации, съобщиха източници от МВР. До момента обаче няма категорични доказателства, които да сочат кой точно е извършителят на убийството. Работи се по всички версии по случая.

По рано стана ясно, че прокуратурата работи по версията за умишлено убийство. Засега не се съобщава какви са мотивите за престъплението.

18-годишната ученичка беше намерена убита рано тази сутрин в двора на бащината й къща. Сигналът за намерено тяло е подаден около 8:40 часа. На място бяха изпратени екипи на полицията и бързата помощ. По първоначални данни няма следи за проникване с взлом в къщата.

Момиче с прерязано гърло е открито в Галиче
Обновена

Момиче с прерязано гърло е открито в Галиче

18-годишната е намерена в двор на къща

Убийството на момичето потресе жителите на Галиче. Местните хора недоумяват, защото познават абитуриентката в селското училище като скромно момиче, обясни кметът Страхил Стоянов:

"За хората това е трагедия. Такова нещо, младо дете, момиче, учило е в селото, кротко дете, майката и бащата са разведени, бащата и братът на момичето са в Англия... Повечето дни е пребивавало при чичо си." - каза още той.

Поради неизвестни все още причини през нощта момичето е било само́ в бащиния си дом, който се намира в ромската махала в покрайнините на селото. Тялото е намерено тази сутрин в двора на къщата от роднина. Според местни хора, той е в шок от видяното, защото е убитата е била гола и с прерязано гърло.

Засега разследващите запазват мълчание относно предполагаемия извършител.

"Много, много са. Всеки един може да е, но според мен, не е от нашето село, защото ние нямаме такива хора." - коментира кметът.

През целия ден криминалисти от София и Враца работиха на местопрестъплението. Образувано е досъдебно производство, а оперативните действия са под ръководството на прокуратурата.