Смятаният за „мозъка" на групата за отвличания „Наглите" Валентин Янев, известен с прякора Вальо Бореца, беше арестуван снощи, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Полицията го издирваше в продължение на няколко месеца.

В момента на залавянето си Валентин Янев се намирал в ресторант в „Овча купел". Полицията е претърсила и дома му, намиращ се в столичния квартал „Симеоново".

Малко преди полунощ той беше отведен в Столичната дирекция на вътрешните работи. Предполага се че, Бореца е замесен в няколко убийства. Неофициално се твърди, че е свързан и с похищението на криминално проявения Кирил Божилов-Цигането.

При развръзката с друг отвлечен, Румен Гунински, бе намерено ДНК върху тялото на младежа от Вальо Бореца, което е основна улика на прокуратурата.

Припомняме, полицейска операция на МВР под кодово название "Наглите" бе проведена през февруари на територията на София. Целта й е задържане на групата, ангажирана с отвличания през последните две години. Тогава бяха задържани 25 души, сред които и петимата организатори.

При полицейска операция в края на миналата година бяха задържани Прокопи Прокопиев - Културиста, Ивайло Евтимов - Йожи, Антон Петров - Хамстера, Любомир Симеонов - Гребеца и Даниел Димитров - Релето.