Полицията задържа трима 30-годишни мъже от Габрово за производство на наркотици. Те били арестувани в частен имот в село Чукили веднага след като произвели синтетични наркотици.

Полицейските действия стартирали на 12 февруари от служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при областната дирекция и колегите им от РУ-Габрово.

Униформените спипали наркопроизводителите, когато напускали имота с лек автомобил "Хонда". У тримата са намерени и иззети общо 189 грама метамфетамин.

Шофьорът на колата бил тестван за употреба на наркотични вещества - техническото средство отчело положителен резултат за метамфетамин.

В хода на разследването полицаите иззели от имота туби с химически вещества, нужни за производството на синтетична дрога, колби, нивомери, помпи, термометри, защитни маски и облекла.

Станало ясно, че единият от мъжете и 25-годишна жена от Габрово държат наркотици в жилището й. Близо 4 кг метаамфетамин и 187 грама марихуана са намерени и иззети.

Образувано е досъдебно производство. Двама от мъжете и жената са задържани с полицейска мярка за 24 часа, а третия, които ползвал частния имот, с прокурорско постановление е задържан за 72 часа.

Работата по цялостното изясняване и документиране на случая продължава.