Окръжният съд в Силистра задържа под стража 29-годишен мъж, привлечен към наказателна отговорност за разпространение на високорискови наркотични вещества при условията на продължавано престъпление. Това съобщиха от прокуратурата.

Съдът при мотивите на държавното обвинение, с които бе поискана най-тежката мярката за неотклонение спрямо подсъдимия. Съдебният състав се съгласи, че ако остане на свобода, Х.И. може да извърши друго престъпление.

От прокуратурата посочват, че противозаконната дейност на младият мъж е установена след продължително разследване, реализирано от служители на ОД на МВР - Силистра под ръководството на Окръжната прокуратура в града. Събрани са доказателства, че той се е занимавал с разпространение на наркотични вещества през периода от ноември 2022 г. до януари 2024 година.

В хода на разследването са установени петима души, на които Х.И. е разпространил наркотични вещества в общо седем сделки. Установено е, че той е продавал хероин и метамфетамин.

Ако бъде признат за виновен той може да получи наказание от 2 до 8 години затвор и глоба в размер от 5 000 до 20 000 лева.

Определението на съда не е окончателно и подлежи на въззивен контрол от Апелативен съд - Варна.

Строг затвор за дилър на три вида наркотици от Търговище

Строг затвор за дилър на три вида наркотици от Търговище

Мъжът ще излежава две присъди за общо 3 години