Арестуваха 53-годишен мъж пребил отново майка си. Живко К. от Поморие е обвинен, че на 19 декември около 11:30 часа в къща в града не е изпълнил Заповед за защита от домашно насилие, издадена от Поморийския Районен съд, влязла в законна сила на 15 декември 2017 г.

С тази заповед Живко е отстранен от жилището, в което живеел с майка си. Заповедта е за срок от 18 месеца. С нея му е забранено и да доближава майка си и жилището. Той обаче отишъл в къщата на 19 декември и отново посегнал на жената.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Живко е извършил престъплението, в което е обвинен. Той е осъждан многократно и е търпял ефективни наказания "лишаване от свобода". Обвиняемият е осъждан вече за насилие срещу майка си.

Двама осъдени за нарушаване на ограничителни заповеди

Двама осъдени за нарушаване на ограничителни заповеди

Единия пребил майка си с лопата, другият заплашвал бившата си

Прокуратурата е категорична, че обвиняемият може да извърши ново престъпление, тъй като от поведението му може да бъде направен извод за трайно изграден престъпни навици.

Съдът е приел тези мотиви и задържал Живко. Определението на Районен съд - Поморие може да бъде обжалвано пред Окръжен съд - Бургас.

Припомняме, че Живко е обвиняем и по дело за неизпълнение на Заповед за незабавна защита.

Межди 22 и 24 ноември той не изпълнил Съдебната заповед от 10 ноември, която го задължавала да се въздържа от домашно насилие спрямо майка си. Заповедта му забранявала и да живее в същото жилище.

За периода обаче Живко два пъти нарушил заповедта. Вторият път той ударил с юмрук майка си по устата. С бастуна й я ударил по главата и по краката.

Живко беше мярка "задържане под стража", наложена от Районния съд в Поморие. Мярката му била променена впоследствие в "подписка" от съда в Бургас.