Издирван рецидивист е задържан в ботевградското село Скравена.

Акцията си служителите на реда започнали, след като той е извършил грабеж в казино в Божурище на 17 юни рано сутринта.

Сигналът за грабежа е подаден от служителка в игрална зала в Божурище. Според него непознат мъж й е нанесъл удари по главата, повалил я е на пода между игралните автомати и е отнел чантичката й с пари, паник бутон и мобилен телефон. Крадецът след това е избягал в неизвестна посока. По случая било образувано досъдебно производство.

Криминалистите установили самоличността на извършителя и установоли, че той се укрива от органите на реда и е обявен за общодържавно издирване. Криминално проявеният столичанин е издирван и за други престъпления. Последвало интензивно издирване съвместно от ГДНП, ОДМВР- София, РУ- Ботевград и РУ- Сливница.

В ботевградското село Скравена, където е арестуван рецидивистът, са намерени и част от инкриминираните вещи. 44- годишният извършител е привлечен в качеството на обвиняем по чл. 199, ал.1, т.4, вр. чл. 198, ал.1 от НК за извършено от него в условията на опасен рецидив престъпление и с прокурорско постановление му е наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".