Служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при областната дирекция и криминалисти от Монтана и Лом са задържали криминално проявените и осъждани, 55-годишния Й.М. и 25-годишния Р.С. от Монтана и 29-годишния Д.Р. от София.

Полицейските действия са предприети на територията на Вълчедръм вчера вечерта, след получен сигнал. Под навес в имот обитаван от И.М. в града, полицаите открили укрит лек автомобил "Фолксваген Голф" без регистрационни табели.

Рецидивистите са задържани в полицейския арест. Срещу тримата са образувани досъдебни производства, работата по които продължава под наблюдението на прокуратурата.

Те са заподозрени и в съпричастност на кражби и на два леки автомобила от София.

Установено е, че откритият автомобилът е обявен за общодържавно издирване, след като в ранните часове същия ден бил откраднат от ж.к. "Плиска" в Монтана. В непосредствена близост до колата, в дървен шкаф, те открили регистрационните табели с монтанска регистрация, както и множество документи, свързани с автомобила.

При последвалите действия в съседен имот, ползван от Й.М., е намерен и лек автомобил "Фолксваген Голф", също без регистрационна табела, обявен за общодържавно издирване на 14 май, противозаконно отнет от Монтана, за което било образувано досъдебно производство в РУ Монтана. В хода на разследването било установено, че тримата мъже са авторите на извършените престъпления.

При проверка в двора на частен дом във Вълчедръм е намерен и лек автомобил "Фолксваген Голф" със софийска регистрация, който е подаден за издирване на 6 май тази година - противозаконно отнет от София.

В стопански двор в с. Якимово униформените открили рама от "Фолксваген Голф", обявен за общодържавно издирване на 18 февруари, също отнет от територията на столицата. При претърсванията, в жилището на Р.С., са намерени и иззети 5,09 грама амфетамин.