Задържаха контрабандна валута за 203 072 лева при два случая на ГКПП Капитан Андреево. 

При първият случай, валутата е открита при проверка на лек автомобил с чужда регистрация, управляван от турски гражданин. Автомобилът с марка "Форд Галакси" е пристигнал на българския митнически пункт в посока от Турция през България за Швейцария на 24 април около 22 часа.

В жабката на автомобила, в непрозрачен полиетиленов плик, са открити, недекларирани 81 000 швейцарски франка в различни купюри с обща левова равностойност 132 637 лева. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница Бургас под надзора на Районна прокуратура Свиленград.

При друг случай на 25 април, са задържани 31 500 недекларирани британски лири в различни купюри с левова равностойност 70 435 лева. Контрабандната валута е открита в личния багаж на британски гражданин с турски произход, пътуващ от Великобритания през България за Турция в лек автомобил "Порше".

На нарушителя е съставен акт по Валутния закон. По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство. Контрабандната валута подлежи на отнемане в полза на държавата.