Задържан е издирваният за причиняването на пожара в местността Бармук баир край Сливен, съобщи БТА, като се позовава на данни от полицията. Мъжът е арестуван снощи от екип на група "Патрулно-постова дейност" на участък "Надежда" към Районното управление в Сливен.

Както стана ясно вчера, той е 27-годишен, като е криминално проявен и е в изпитателен срок по условна присъда за друго умишлено престъпление. Мъжът ще бъде привлечен като обвиняем за палеж, за което го грози наказание от една до осем години. Във връзка с палежа в четвъртък бе задържан млад мъж, а другият се издирваше.

По информация на Районната прокуратура в Сливен събраните доказателства сочат, че подпалвачът е един. Според прокуратурата няма основание първият задържан да бъде привлечен към наказателна отговорност, като той ще бъде само свидетел.

Около обед на 15 август пожарът обхвана гориста местност край Сливен в близост до параклис "Свети Георги" и 33-метровия кръст на Бармук баир. В гасенето участваха огнеборци, горски служители, военнослужещи, доброволци, планински спасители и хеликоптер. Огънят бе овладян, но изгоряха над 400 декара храсти и смесена гора. Пожарът е предизвикан при горене на изолацията на медни проводници.

Пожар бушува на метри от къщи в Сливен

Пожар бушува на метри от къщи в Сливен

Има задържан