Началникът на националната следствена служба Ангел Александров обяви в предаване на БНР, че версията му за смъртта на варненския бизнесмен Асен Николов е, че тя е нещастен случай.
Припомняме, че в петък вечерта взрив уби 31-годишния бизнесмен.

По думите на Александров „вече се лансира версията, че Николов е бил многократно забелязан да носи със себе си защитна граната.

Междувременно стана ясно, че вече е извършена аутопсия на тялото, като резултатите ще станат известни през следващата седмица.
Експерти на ДОТ и МВР продължават работата по установяването на вида на взрива. Полицията не изключва версията и за нещастен случай. По информация на бизнес партньори на Асен Николов той е контролирал голяма част от земеделските кооперации в Добруджа.       

В интервюто си пред БНР началникът на националната следствена служба отбеляза, че корупцията е много близо до високите етажи на властта.

Като пример той посочи нарушенията, допуснати в следствения арест спрямо задържания бивш шеф на столичната Топлофикация Валентин Димитров.

„Корупцията е много близо до нас," категоричен бе Александров. „Дори в следствените арести, които се охраняват от служители на Министерството на правосъдието констатираме пробиви, които пречат на разследването," уточни още Александров.

 Той обясни, че докато Валентин Димитров е в следствения арест са били констатирани нерегламентирани връзки между него и друго външно лице.
Освен това е констатирано, че той дава интервюта във вестниците от ареста.

По думите на Александров поведението на колегите му от правосъдното ведомство е възмутително.
Вече прокуратурата е разпоредила проверка за нерегламентираните контакти на Валентин Димитров, обяви още началникът на националната следствена служба.