Съдът в Казанлък реши да остави зад решетките обвиняем в няколко престъпления. Магистратите са преценили, че докато тече делото му, може да избяга или да извърши друго престъпление, ако го пуснат под гаранция.

Прокурорите са дали солидни доказателства, че 43-годишният обвиняем Ангел Ф. е използвал двама малолетни, които склонил да му станат съучастници в кражбата на 8000 прясно засадени коренчета от маслодайна роза.

Освен това е заплашил свидетел по делото, че ще го убие.

За капак, когато разследващите отишли в дома му в село Габарево, там намерили и 250 грама трева. Направили полеви тест и станало ясно, че е марихуана.

Според следствието стойността на откраднатите розови коренчета е над 9000 лв. Те са били задигнати от двамата малолетни помагачи, които обвиняемият използвал, за да отвлече вниманието от себе си и да скрие следите си. След това Ангел лично продал розовите коренчета.

Децата обаче били намерени от ченгетата и разпитани по случая.

Все още предстои да се направят още разпити на свидетели и изготвяне на психиатрична и химическа експертизи, както и събиране на допълнителни доказателства, поясниха от прокуратурата.

Съдът прецени, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителят и затова магистратите отказаха искането на защитата за по-лека мярка, докато тече делото му и че съществува реална опасност лицето да се укрие от органите на разследването.

Определението на районни я съд в Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Стара Загора.