Заловиха въоръжения мъж от село Сърница, който по-рано днес избяга в гората след стрелба по свой съсед, потвърдиха от МВР. И при задържането си той е оказал съпротива.

Бейсим Салиф е бил задържан около 15 часа на около 30-40 км от селото, на територията на Кърджалийска област. Издирваният е заплашил с оръжие местен жител, който подал сигнал към полицията.

До момента са установени две незаконно притежавани от него огнестрелни оръжия, които са иззети заедно с нож. Салиф е с криминални регистрации.

Над 150 полицаи и жандармеристи участваха в операцията по залавянето му.

Припомняме, 55-годишният мъж е нападнал 43-годишния си съсед след скандал около 18.40 снощи. Скандалът е избухнал заради животни, преминаващи през имота на единия от жителите на селото. Издирваният бил нападнат от свои съседи, като извадил нож и с него нанесъл прорезни рани по ръката на жена. Извадил е незаконната си пушка и стрелял по 43-годишен мъж при идването на полиция и избягал.

Тъй като било вече тъмно, за да няма опасност за служителите на реда, издирването му започна тази сутрин, в светлата част на деня. За целта целият регион беше обезпечен и блокиран, а населението информирано за провеждащата се спецакция.

Полицията счита, че става дума за опит за убийство.

Издирват тежко въоръжен мъж, стрелял по съсед в Хасковско
Обновена

Издирват тежко въоръжен мъж, стрелял по съсед в Хасковско

150 полицаи участват в специализираната акция

По случая е образувано досъдебно производство за незаконно притежаване на огнестрелно оръжие, като разследването продължава и в насока заплаха за убийство. На по-късен етап, след анализ на всички събрани доказателства, ще се прецени дали обвинението ще прерасне в по-тежко, а именно за опит за убийство, уточни районният прокурор на Хасково Румен Сираков.