Служители на СДВР са задържали известен наркодилър, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Той оказал яростна съпротива и реална била опасността да прегази някого от служителите на реда.

Столичните полицаи от сектор "Наркотици" планирали операцията след предварително получен сигнал за разпространение на дрога.

След внимателно създадена организация вчера към 14.30 часа те засекли стария си познайник П.С. на 20 г. близо до училище в кв. "Лозенец".

Той се движел с колата си "Фолксваген Голф" по бул. "Витоша" към входа на Южния парк, когато полицаите го оградили и подали сигнал за спиране.

При вида им П.С - известен с прякора Бъчвата, се заключил в автомобила и опитал да се измъкне от загражденията.

Независимо от реалната опасност някой от полицаите да пострада, един от служителите на реда успял да стигне до колата, да счупи страничното стъкло и да възпрепятства бягството на дилъра.

След като белезниците щракнали на ръцете на П.С, столичните криминалисти намерили изхвърлени на земята седем топчета с хероин, които били близо до фолксвагена.

Последвало претърсване и в наетото от дилъра жилище, в което били открити и иззети още 86 топчета с хероин, 12 найлонови топчета със зелена тревиста маса, която при полевия тест дала характерното оцветяване на т.нар. "холандец", найлонова топка с диаметър около 10 см с марихуана, електронна везна, мобилни телефони и документи.

На този етап е известно, че П.С. е действал в района около НДК и Южния парк. Той е криминално проявен, в регистрите на полицията е известен с разпространение на наркотици и извършени от него кражби.

От миналата година до сега е задържан 6 пъти - три от които за наркоразпространение.
Експертизи, които в момента се извършват, ще уточняват общото количество на намерената дрога.

По случая в СДВР е образувано предварително производство.

П.С. е задържан за 24 часа, документите по случая са предадени на прокуратурата с искане за 72-часово задържане.