На 15 ноември народна представителка съобщила в полицията, че към 20.00 часа същата вечер, на ул. "Райко Алексиев", непознат мъж издърпал чантата й, след което избягал в неизвестна посока.

При извършения по-късно оглед и претърсване в района на инцидента служителите на реда открили чантата, от която обаче липсвали посочените в жалбата на потърпевшата вещи, пари и документи, информират от пресцентъра на МВР.

С разследването се заели криминалисти от сектор "Грабежи" в СДП и колегите им от Първо РПУ. Те вече работели по жалбата на 53-годишна жена, която на 2 ноември станала жертва на подобно деяние. Мястото на произшествието било съвсем наблизо, часът - малко преди осем вечерта.

Анализирайки събраната до момента информация и за други такива инциденти в квартала, оперативните работници откриват сходство в почерка, което ги насочва към заключението, че авторът е един.
Следва денонощие на интензивна оперативно-издирвателна работа и на 16 ноември около 19.00 часа заподозреният в извършване на престъпленията е задържан в апартамент в жк."Дружба".

Намерени са част от отнетите вещи, старателно укрити от наркозависимия П. Н. Изяснява се, че той е от Видин, живее в София без постоянен адрес, не учи и не работи. Макар досега да не е известен на полицията, криминалистите предполагат, че в актива му има и други подобни престъпления.

Материалите по случая са докладвани на прокурор, който е повдигнал обвинение на П.Н. и му е определил мярка за неотклонение "задържане под стража" за 72 часа.