В частна квартира в Равда е задържан Стойчо Калоянов - Лудия

Полицията издирва Калоянов от средата на месеца, като лидер на заловената преди седмица организирана престъпна група, подвизаваща се на територията на Бургаски регион.

Групата на Стойчо Калоянов е създадена след като Димитър Желязков - Очите и неговите хора бяха заловени и получиха ефективни присъди.
Хората на Калоянов са се занимавалш с разпространение на наркотици и свързани с това престъпни деяния.

Стойчо Калоянов се е изявявал като «Ф» на наркоразпространителите на територията на ОДП Бургас.
Групата му е създадена, чрез налагане на силови методи и психически тормоз, съобщават о МВР. Калоянов е овладял част от наркопазара, афиширайки че е сменил Димитър Желязков - Очите.

Информация в полицията за Стойко Калоянов има още в края на късната есен на 2007 година.
По случая са работили Криминална полиция", Окръжна прокуратура.
Работата е била определено затруднена от изключителната подозрителност и конспиративност на членовете и ръководителя - Стойчо Калоянов.

Въпреки това в хода на разследването са събрани достатъчно факти, обстоятелства и доказателства, които по безспорен начин сочат за съпричастност на всички членове към наркоразпространението на амфетамини и кокаин в Бургаски регион, уверяват от МВР.

Установено е, че членовете на групата са провеждали и наказателни акции спрямо други разпространители на наркотици, като са използвали различни форми на насилие / побои, заплахи, палежи и др/.
Предстои гледане мярката за неотклонение на Стойчо Калоянов от състав на Окръжен съд - Бургас. В момента ой е задържан за 72 часа.

Продължава издирването и на последния от членовете на групата - Страхил Господинов, обявен за общодържавно издирване на 14.07.2008 година.