Органите на реда във Варна заловиха голямо количество марихуана при спецоперация на полицията и Окръжната прокуратура в града.

Двама души и канабисът са задържани в крачка - в момента на сделка.

Става въпрос за 34-годишен варненец и 41-годишен столичанин. Те са хванати с близо 7 килограма марихуана.

Продавач на канабиса бил варненецът, а купувачът бил от столицата. При момента на ареста им униформените открили няколко големи разфасовки с общо тегло 6.925 килограма.

Спецакция в Стара Загора прати осем наркодилъри в ареста

Спецакция в Стара Загора прати осем наркодилъри в ареста

У тях били открити марихуана и метамфетамин

При последвалото по-късно претърсване на дома на продавача полицаите намерили още 482 грама от тревистата маса, както и значителна сума пари.

Полицаите арестували и купувача - те изчакали той да сложи стоката в личния си автомобил.

"На 15-и май двамата са привлечени като обвиняеми за престъпления по чл. 354а ал.2 от НК - М.М. за разпространение и за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества в големи размери, а Т.С. за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества в големи размери и при условията на опасен рецидив." Това заяви окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров, цитиран от "24 часа".

Ако двамата бъдат признати за виновни по повдигнатите им обвинения, те могат да лежат в затвора за голям период от време. Продавачът - от 3 до 12 години, купувачът - от 5 до 15 години.

Вероятно и двамата ще получат сериозни финансови глоби.

И двамата мъже са задържани за срок до 72 часа. Предстои прокуратурата да поиска срещу двамата да бъде взета мярка постоянен арест.

Полицията задържа над 16 500 дози марихуана в Шумен

Полицията задържа над 16 500 дози марихуана в Шумен

Те били открити в колата на 26-годишен мъж