Зам.-кмет в Пловдив се изправя пред съда, съобщават от "24 часа".

Зам.-кметът на район "Западен" Георги Георгиев е обвинен в злоупотреба с публични средства в периода 27 февруари 2013 г.- 17 юни 2014 г.

Той е на подсъдимата скамейка за присвояване на 4118 лв., които били изплатени на тъста му Костадин Сейменски за ремонтни дейности в сградата на кризисния център за деца.

Според обвинението Георгиев е сключил граждански договори с бащата на жена си и е съставил фалшиви протоколи за неизпълнени строителни дейности.

По думи на бившия психолог на центъра Силвана Трендафилова, когато тя работела там, се подготвяла спортна зала. Тя обаче не знаела дали с ремонта били ангажирани нейни колеги или други.

Общо 57 души са призовани да дават показания по делото. Адвокатът на Георгиев настоя процесът да протече при закрити врати с мотива, че отсъстващите свидетели могат да се информират от медиите какво се случва в залата и да се повлияят при обясненията си.

Съдът обаче отхвърли искането с аргумента, че няма да се оповестяват факти, които са държавна тайна или касаят интимни подробности от живота на Георгиев.