Варненският окръжен съд даде ход на наказателното дело спрямо Румен Иванов, който застреля зет си във Варна на 23 август 2015 г., съобщиха от съда.

Бизнесменът, който е от София, беше привлечен като обвиняем на 24 август 2015 г.

С парична гаранция от 20 хил. лева е тъстът, застрелял зет си в Кабакум

С парична гаранция от 20 хил. лева е тъстът, застрелял зет си в Кабакум

Определението на съда може да бъде протестирано в 3-дневен срок

Съдът прие за съвместно разглеждане към наказателното производство и предявения граждански иск от името на малолетните внуци на Иванов, действащи чрез законния си представител - тяхната майка Виктория.

Искът от името на децата, които по време на убийството бяха на 1 и 3 годинки, е в размер на по 200 000 лева за всеки от тях.

Родителите на жертвата също предявиха граждански иск срещу подсъдимия за общо 500 000 лева.

Така общо кръвнината става 900 000 лв.

Наказателното дело ще бъде разгледано при условията на съкратеното съдебно следствие. Иванов е дал съгласие да не бъдат разпитвани свидетелите, а да се използват техните показания, дадени в досъдебното производство.

Тъст застреля зет си при семеен скандал във вила край Варна

Тъст застреля зет си при семеен скандал във вила край Варна

В поредната разправия между младите

По искане на една от страните и със съгласието на подсъдимия ще бъде разпитана само неговата дъщеря Виктория.

Съдебното заседание е насрочено за 13 март от 9.00 ч., когато ще бъдат призовани всички вещи лица, изготвили експертни заключения.

Припомняме, че през лятото на 2015 г. 59-годишният бизнесмен Иванов гостувал на дъщеря си и зет си. Двамата били пред развод, а скандалите - ежедневие. Гостенинът станал свидетел на поредния такъв и застрелял зет си със законния си пистолет. Мъжът е опитал да избяга, дори стигнал до улицата, тъстът му обаче го преследвал и продължил да стреля в гърба му.

После сам се обадил на полицията и се предал.

Бизнесменът беше в ръководството на строителна компания, но след случилото се е напуснал поста, който е зает от дъщеря му Виктория.