Евгени Милев - Гейзо остава в ареста. Това реши Софийският окръжен съд.

Преди решението на съда защитникът на Гейзо, адвокат Стойко Бърборски, се оплака, че към материалите по делото не е добавен разпитът на един от спътниците на Гейзо, когато е напуснал българската граница. Този разпит е проведен на 28 декември, уточни адвокатът.

На въпрос защо днес делото бе засекретено, след като на първа инстанция беше открито за медиите, той отговори: „За да не научи обществото какъв фарс ще бъде делото".
Според Бърборски показанията на спътника на Гейзо са важни, защото той обяснява какви са процедурите по граничните пунктове и оневинява Евгени Милев.

По повод магистралния грабеж, когато беше застрелян Богровеца, адвокатът на Гейзо е категоричен: „Гейзо не е бил в България, когато е извършен грабежът".
Това според адвокат Бърборски се потвърждава и от показанията на спътника на Евгени Милев.

„Не зная къде е брат му на Евгени, заяви още адвокат Бърборски, но каза, че със сигурност той не е напускал страната. Бърборски прогнозира, че братът на Гейзо - Емил Милев - Кроки, ще се предаде ако пуснат Гейзо.

Попитан защо смята така, той отговори: „Познавам ги добре и двамата и имам такова убеждение". Стойко Бърборски каза още, че двамата братя водят коренно различен начин на живот от този, който се представя пред обществото. Семейството на Емил Милев има собствен бизнес - управляват магазин.

Бърборски е категоричен, че Емил не пътува често извън България за разлика от брат си Евгени, който често пътува до Германия. След решението на Софийски окръжен съд Гейзо да остане в ареста, адвокат Бърборски заяви: „Брат му няма да се предаде, няма за какво да се предава". „Всичко беше предрешено", допълни адвокат Бърборски.

„Направих много доказателствени искания, но съдът ги отхвърли", посочи още той. Адвокатът заяви, че не знае дали Емил Милев се лекува в болница, каквито твърдения се появиха в публичното пространство. Стойко Бърборски е категоричен, че съдът е взел такова решение, за да оправдае 13-тата и 14-тата си заплата.

Припомняме, Евгени Милев-Гейзо бе задържан на 19 декември около 18.00 часа на КПП Калотина. Той не е оказал абсолютно никаква съпротива на полицията. Полицията продължава да издирва брата на Евгени Милев - Емил Милев-Кроки.

Държавното обвинение твърди, че той е използвал задграничен паспорт с фалшиви печати, за да заблуди българските власти, че не е участвал в нападението над турски гражданин миналия понеделник и не е бил изобщо в страната, а в Германия.