Отложиха за 28 октомври делото за корупция срещу бившия шеф на Дирекция „Информационно и комуникационно осигуряване" към Министерството на икономиката и енергетиката Павел Павлов и някогашната му подчинена, отговаряща за секретната информация  на министерството Таня Танчева. 

Защитата оттегли своите 27 свидетели и по нейно искане на 28 октомври ще бъде изслушан само един свидетел.

Защитата отказа и поисканите от нея експертизи.

По думите на адвоката на Павел Павлов Тодор Богоев делото срещу двамата обвиняеми е балон на бившия министър Румен Петков. Очаква се делото на приключи на есен.

Делото срещу  Павел Павлов и Таня Танчева започна при закрити врата.  

Прокурора Йордан Гранов съобщи, че по делото са извикани 27 свидетели.

Той допълни още, че подсъдимата Танчева участва в наказателния процес като обвиняем единствено в днешното досъдебно производство - за престъпление по служба, при което нанесените щети са в особено големи размери.

Срещу Павел Павлов освен настоящото дело са образувани още две досъдебнипроизводства - по обвинението за нерегламентиран достъп и неправомерно изнасяне на класифицирана информация и за пране на пари.

Прокурорът Гранов информира още, че по обвинението за пране на пари в момента тече проверка за доказване на участието на обвиняемия в престъпна дейност.

Припомняме, Павлов бе арестуван в кабинета си в края на 2006 година при съвместна спецоперация между служители на МВР и Софийска градска прокуратура.
По време на ареста в Павлов са открити финансови средства в големи размери.