Мъж изпадна в кома, а по-късно почина след агресия на пътя. Престъплението е извършено на 26 януари на кръстовището на бул "Черни връх" и ул. "Златен рог" в София.

За инцидента стана ясно едва в петък, 23 февруари, когато от Столичната дирекция на вътрешните работи съобщиха, че се търсят свидетели. В прессъобщението до медиите, изпратено към 19 ч. вечерта, не се уточнява какъв е инцидента, а само мястото му и часа на извършването - между 14.30 и 14.40 ч. на 26 януари.

От СДВР разпространиха и кадри, на които се вижда как мъж отива при друг водач, разменят няколко реплики, след което вторият нанася удар, който събаря мъжа и го оставя в безсъзнание. Той остава в кома в продължение на седмици, а на 18 февруари умира в болницата, съобщи Нова телевизия.

Въпреки това полицията започва да търси свидетели едва месец след престъплението. Проверка на адвокат Ивайло Юруков, който представлява близките на починалия, установила, че не се води прокурорска преписка по този случай. От прокуратурата пък посочват за медията, че извършителят е задържан за 72 часа и няма как след това да не му бъде повдигнато обвинение.

В същото време справка в сайта на МВР и СДВР сочи, че за престъплението не е съобщавано нито след самото нападение, нито след смъртта на мъжа.

В тази връзка адв. Юруков смята, че извършителят е намерил контакт с някои от водещите групи за влияние в съдебната система, за които се говори постоянно в публичното пространство. "Под давление на тези групи очевидно е направен опит едно такова тежко престъпление, извършено посред бял ден на един от най-оживените булеварди, да бъде прикрито", заяви адв. Юруков. Според него няма как да се говори за административна грешка.

По думите му СДВР е започнало да търси свидетели едва след като той установил липсата на тази преписка и потърсил контакт с медиите.