Първото заседание след лятото по делото "Наглите" започна зле, сред както Даниел Димитров - Данчо Релето, е припаднал, малко преди да бъде доведен в съдебната зала. Линейка на бърза помощ дойде пред сградата на Съдебната палата, за да прегледа подсъдимия.

След извършения преглед от Спешна медицина са установили, че Релето може да участва в процеса. Пред градските съдии обаче той продължи да твърди, че му е лошо, боли го главата, вие му се свят и му се повръща.

В съдебната зала настъпи суматоха, с която съдия Виолета Магдалинчева трудно се справи. Оказа се, че в затвора нямало нужните лекарства, които да дадат на Релето и по тази причина го лекували с валериан и диазепам.

Защитата на Данчо Релето поиска делото да бъде отложено, тъй като подсъдимият не се чувства добре. Магистратите обаче прецениха, че няма процесуални пречки за даване ход на днешното заседание и продължиха заседанието въпреки оплакванията на Релето.

Адвокат Илиян Василев, който е защитник на Павел Петков, поиска назначаване на съдебно-медицинска експертиза, тъй като и спрямо неговия клиент не се прилагало адекватно лечение в затвора. Според медицинска справка, представена от Василев, Петков е бил диспансеризиран и му е била приложена чернодробна диета. Адвокат Василев обаче заяви категорично, че това не е вярно, и че нито едно негово хранене не е било съобразено със заболяването му.

Показания пред съда даде Илия Георгиев, който беше доведен от затвора във Враца. Той обясни, че се познава с подсъдимия Кирил Кирилов - Шкафа, както и с Багрян Димитров, който свидетелства срещу „Наглите". Те се познавали, тъй като заедно са лежали в затвора.

Георгиев отбеляза, че Шкафа работел като перач, както и че никога не го е виждал да контактува с Димитров. От затвора във Враца трябваше да бъде доведен и свидетелят Пламен Мирчевски, но той все още не беше дошъл в Съдебната палата.

Заседанието по делото продължава в 13.30 часа.