От страна на министерството криза с лекарствата за онкоболните няма. Ако някъде има проблем трябва да се обърнете по места, към онкодиспансерите.

Това коментира пред журналисти здравният министър д-р Евгений Желев, след като откри новата сграда на Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ).

Той добави, че има осигурени лекарства толкова, колкото през другите години не е имало, съобщи zdrave.net.

Изпълнителният директор на ИАЛ доц. Жасмина Мирчева отбеляза, че ремонтът на новата сграда на лекарствената агенция е осигурил отлични условия за работа на служителите. За да може обаче агенцията да работи напълно са необходими две неща, добави тя.

На първо място е наличието на отворена информационна система, която да е в служба на всички пациенти, лекари, фармацевти и фармацевтичните компании. Планираме нейното изграждане да стана съвсем скоро, отбеляза доц. Мирчева.

Необходимо е и създаването на система за качество на работата на агенцията. В тази връзка от ИАЛ възнамеряват да предприемат действия за сертифицирането си. Така тя ще стане третата в Европа, която ще има сертификат за качество на работата си, каза още доц. Мирчева.