Спряха контрабанда на хероин за 90 000 лева на ГКПП "Капитан Андреево", съобщават от Агенция "Митници".

Случаят е от петък, 25 март. Окръжната прокуратура в Хасково привлече като обвиняема по него 37-годишна жена. В петък тя пренесла без надлежно разрешително през границата на страната от Турция у нас 1 кг хероин.

Като обвиняем е привлечен и 42-годишен мъж за това, че като подбудител и помагач на жената пренесъл заедно с нея дрогата през границата.

Обвиняемата пристигнала с автобус на граничния пункт. При извършена щателна митническа проверка било установено, че тя пренася пратка с хероин, като наркотикът бил разпределен в три пакета, облепени с тиксо около тялото й. Жената била задържана за 24 часа.

По случая било образувано досъдебно производство, като е било възложено на служители от ГДБОП да установят и други лица, съпричастни към престъплението.

При разследването било установено, че пратката с хероин е трябвало да бъде получена в Пловдив от обвиняемия мъж. Той е бил задържан от служителите на ГДБОП за 24 часа.

По делото се извършват процесуално-следствени действия. Двамата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Предстои днес прокуратурата да внесе искане в съда за постоянен арест спрямо двамата.