В разпространено до медиите съобщение Иванка Славчева, инициатора на гражданското движение „Истината за Алексей Петров", съобщава, че е била предупредена, че животът на обвинения е в опасност.

Съобщението е получила на личния си мобилен номер на 10.09.2010 година. В 22.33 мъжки глас се е представил за колега на Алексей Петров. Иванка Славчева цитира думите му:
Вие ли сте Иванка Славчева? Обажда се един колега на Алексей Петров. Предадена е голяма сума пари за неговото ликвидиране. Намерете начин това да стигне до него. Аз ще Ви потърся пак."

Славчева посочва още, че на следващия ден е уведомила органите на реда и сигурността за този сигнал, като е предоставила възможност за проверка и разпечатка на телефонните обаждания.

Очаквах, след като се предприемат необходимите мерки за осигуряване на подсилена охрана за Алексей Петров, информацията да стане достъпна за
медиите и обществеността
" обяснява текста си до медиите Славчева:

По същото време адвокатите на Алексей Петров провеждат пресконференция: „Открит процес за „Обвиняем № 1" Алексей Петров!".

Обръщам се към всички български медии и към цялата общественост с призив да следят събитията около съдбата на Алексей Петров, защото аз наистина мисля, че неговият живот е застрашен, казва още Иванка Славчева.

Доколко обаждането почива на факти, доколко е сериозно и кой се е обадил, това е работа на компетентните органи и ще чакаме отговор от тях.

Но общественият интерес и наблюденията на медиите в този толкова нашумял и преднамерен процес, са по-важни от всякога.

Анонимно обаждане до Иванка Славчева със сигнал, че животът на Алексей Петров е в опасност и е предадена голяма сума пари за извършване на убийството му действително има.

Това потвърди един от адвокатите на бившия съветник от ДАНС Румяна Радкова.

Тя посочи, че обаждането до инициаторката на Гражданска инициатива Истината за Алексей Петров е станало в събота късно вечерта.

Още на следващия ден Славчева е сигнализирала в полицията за заплахите срещу него, посочи Радкова.

Искат открит процес за Алексей Петров

                 още...

Припомняме, Алексей Петров бе арестуван по време на акция „Октопод". Той и Марчело Джотолов са единствените от задържаните, които все още не са на свобода.
Преди този арест името на Алексей Петров нашумя, когато той предаде мистериозно изчезнал доклад на премиера Бойко Борисов.
Петров според различни медиини публикации, е свързан или в конфронтация както с бившия премиер Сергей Станишев, така и с настоящите управници.

Само преди дни прокуратурата "раздели" обвиненията срещу него на няколко глави.