В опасност е зрението на ранената при вчерашния мач между ЦСКА и Левски полицайка. Лекарите все още се борят да го спасят, предаде "Нова". 

По-късно пред bTV лекарят, оперирал ранената служителка на Жандармерията, заяви, че е оптимист за зрението й. Тя ще остане под лекарско наблюдение няколко дни.

Припомняме, че жената беше ранена от бомбичка. Самоделното взривно устройство е избухнало до стъклена врата. Снимки на окървавения служител на полицията се появиха в медиите.

Деветима задържани на дербито в София

Деветима задържани на дербито в София

Полицаи бяха ранени по време на мача

Пред bTV доц. Борислав Кючуков, началник на Клиниката по очни болести в ИСУЛ заяви, че е оптимист за зрението на ранената полицайка.
Той е оперирал 24-годишната полицайка, която пострада при снощното дерби между Левски и ЦСКА в София. "Мога да кажа, че окото й ще бъде запазено", каза пред. От окото й е извадено 4-милиметрово стъкло.

"За тази тежка травма на дясното око операцията протече доста гладко", допълни доц. Борислав Кючуков.

От полицията първо обявиха, че са задържали над 30 души в опит да установят кой точно от феновете е хвърлил бомбичката.

По-късно главният секретар на МВР Младен Маринов уточни, че са арестувани 40 души. Те били в периметъра, от където се предполага, че е хвърлена бомбичката. Взети са им натривки от ръцете, за да се търсят следи от взривно вещество.

Полицайката се е намирала в един от входовете на стадиона заедно със свои колеги, а хвърлената бомбичка е счупила стъклопакета на вратата.

Ранената е служител на Жандармерията само от 6 месеца, поясни главният секретар на МВР Младен Маринов. 

Според него "всичко показва, че това е целенасочено действие към полицейските служители", отбеляза Младен Маринов.

МВР съобщи и за втори ранен полицай

Мачът завърши 2:2 след оспорвана игра.