Като опустошително цунами са тримата голмайстори на Бодьо/Глимт през този сезон. Става въпрос за нападателите Ерик Ботхайм и Ола Солбакен, както и за халфа Улрик Салтнес. Норвежците имат общо 42 попадения във всички турнири през кампанията (в това число не е включен последният мач на отбора им). Триото има по 5 гола в Лигата на Конференциите, а ЦСКА трябва да внимава много с тези играчи.

Ботхайм (на първата снимка) е голмайстор №1 на тима си с 19 попадения в 40 мача. 13 от тях са за първенство, 1 в Шампионска лига и 5 в Лига на Конференциите. Той е само на 21 години и вече правят съпоставки с неговата кариера и тази на звездата на норвежкия футбол Ерлинг Халанд. Двамата също така са добри приятели. Ботхайм е юноша на Лин и Розенборг, но се развива отлично именно в Бодьо/Глимт.

Снимка 553934

Източник: Официален сайт на Бодьо/Глимт

Ола Солбакен е на 23 години, има 11 гола в 30 мача през сезона, 6 от тях за първенство и 5 в Европа. И той е юноша на гранда Розенборг, вече записа два мача за националния отбор на Норвегия.

Най-опитен от тримата е халфът Улрик Салтнес - на 29 години. Той е легенда на Бодьо/Глимт, вече има над 200 мача за отбора и близо 50 попадения. През този сезон вкара 12 пъти в 31 срещи - 7 гола за първенство и също така 5 в Лига на Конференциите.

Снимка 553936

Източник: Официален сайт на Бодьо/Глимт

ЦСКА вече спря мощната атака на съперника - 0:0 на стадион "Васил Левски" в София. В исторически план "червените" още не са допуснали гол от норвежци в 4 мача до момента. Дали серията ще продължи, а цунамито на Бодьо/Глимт няма да се вихри утре вечер, остава да разберем.

АНГЕЛ ДОМУСЧИЕВ, пратеник на ТОПСПОРТ в Будьо, Норвегия.