София Мюзик Ентърпрайсис и Анимато Мюзик официално анонсираха едно от най-значимите музикални събития у нас за идната 2006 година.

В рамките на традиционната лятна Арена музика в България пристигат титаните на алтернатива Депеш мод.

На 21 юни на столичния стадион “Локомотив” – там където през 2005-та стъпиха легендите Блек Сабат, ще излезе може би най-великата алтернативна група на всички времена, превърнала се в емблематична музикална икона на 80-те.

Концертът е в рамките на голямото световно турне на звездите “Touring The Angel 2005-2006”, като датите от европейската му част до момента са над 63 и още в първите часове са разпродадени над половин милион билети.

По 25 лева ще струват първите 3000 промоционални билета за концерта на “Депеш мод” в България.

Продажбата на билетите за концерта ще започне на 23 януари и те ще могат да се намерят в касите на НДК, в големите музикални магазини в цялата страна и ще могат да се поръчват он-лайн.

Освен билети по 25 лева ще има и такива по 30 и 40 лева. Едно място във ВИП-зоната на стадиона ще струва 50 лева.

За своята над 25-годишна кариера, групата е продала повече от 70 милиона копия на своите албуми в цял свят, като 11 от албумите им заемат челни позиции в престижната класация ТОП 10, а 38 техни хит-сингъла се нареждат на първо място в Обединеното Кралство.

Появили се в зората на британското ню-уейв течение, те са сред първите групи, които базират музикалната си идентичност главно на синтезатори и електронни инструменти.

Групата е създадена през 1979 г. в Англия, когато младите кийбордисти Винс Кларк, Андрю Флетчър и Мартин Гор (кийборд и китара) създават проекта "Композишън Ъф Саунд”, където Винс Кларк изпълнява и вокалните партии.

Година по-късно, през 1980 г., към групата се присъединява нов член в лицето на Дейв Гахан, който поема ролята на водещ вокал, а с промяната на името им на Депеш мод се раждат новите големи звезди на британската музикална сцена.

Квартетът захвърля акустичните инструменти и се насочва изцяло към електронния саунд, което става и основна причина за създаването на превърналото се в тяхна запазена марка звучене.

Организаторите от София Мюзик Ентърпрайсис уверяват, че скоро ще съобщят и другите участници в Арена музика 2006, както и съпорт групите на Депеш мод.