През детството на днешните баби и дядовци, можеше срещу 5 стотинки, пуснати в уличен телефон, да чуят цяла приказка. Такава история разказва, станалата вече класика, пиеса на поетa и драматур Валери Петров - „Морско синьо".

Деца от детската студия ДЕФИСТО с режисьор Димитър Еленов ще поставят вълшебната пиеса на сцената на Сатиричния театър. Премиерните спектакли ще бъдат на 20 и 21 април от 11.00 часа.

Над 30 деца-артисти на възраст между 8 и 17 години участват в представлението, изпълнено с невероятни картини от морското дъно. Артистите пеят, танцуват, акробатстват като в истински мюзикъл.

Ръководителят на проекта ДЕФИСТО, режисьорът Димитър Еленов, е създател на поредица театрални студии за деца. Последната, към Народен театър „Иван Вазов", по покана на Сашо Морфов, през 2003-та реализира мега спектакъла „Кукувицата" с участието на над 40 деца актьори, които два сезона играят на една сцена заедно с Христо Гърбов, Николай Урумов, Ваня Щерева, Ванча Дойчева и Наум Шопов внук в главната детска роля.

Негови ученици от различни поколения са днешните популярни артисти: Димитър Рачков, Виолета Марковска, Йоанна Темелкова, Светлана Янчева, Рени Врангова, Деляна Хаджиянкова и др.

Театрална студиа ДЕФИСТО е създадена през 2010 г. по покана на НЮ Бояна филм с подкрепата на Столична община. От 2012 г по покана на директора Калин Сърменов, формацията става част от екипа на Сатиричния театър и подготвя и играе своите спектакли съвместно с творческия и технически екип на Сатирата.