"Аеросмит" спират с концертите заради проблем с гласа на фронтмена - Стивън Тайлър, съобщава Би Би Си. Решението е взето от цялата група, след като е станало очевидно, че вокалистът няма да може да възстанови гласа си.

От американската рок група, известна с хитовете "I Don"t Want to Miss a Thing", "Dream On" и "Walk This Way", посочват, че проблемът с гласните струни на Тайлър е толкова сериозен, че не е възможно никакво подобрение.

"Както знаете, гласът на Стивън е уникален - това е неподражаем инструмент, един единствен в света. Вокалистът ни е прекарал месеци наред в неуморна работа, за да възстанови гласа си.

Видяхме го да се бори. До него бе и най-добрият медицински екип. За съжаление, случилото се с гласа му е необратимо.

Взехме изключително трудното и много тъжно, но необходимо решение - групата ни прекратява турнето си", написаха от "Аеросмит".

Бандата отмени датите на прощалното си турне, озаглавено Peace Out, миналия септември. Причината бе, че Тайлър се нуждаеше от продължаващо лечение на гласните струни и ларинкса - състоянието му се оказало по-сериозно, отколкото първоначално се смятало.

Прощалното турне трябваше да завърши през февруари 2025 година. След като то започна през 2023 г., "Аеросмит" свириха на три дати, след което обявиха, че отлагат концертите заради вече посочената причина. С днешното съобщение стана ясно, че те напълно отменят концертите си.

Китаристът на "Куин" - сър Брайън Мей написа в "Инстаграм", че новината го просълзила - "Аеросмит" не само за мен, но и за милиони рок фенове, представлява огромна част от живота ми.

Друга американска рок група Black Crowes, която трябваше да подгрява турнето, написа в "X": "Ние сме шокирани и натъжени от новината. Изпитваме към нашите приятели от "Аеросмит" единствено много любов и уважение. Благодарим им от сърце за всички невероятни спомени".

"Аеросмит" включва Стивън Тайлър, китаристите Джо Пери и Брад Уитфорд, басистът Том Хамилтън и барабанистът Джоуи Крамър.

В днешното си изявление музикантите признават, че най-голямата чест, която им е била оказвана някога в живота, е музиката им да бъде част от живота на техните фенове.

"Беше 1970 г., когато се появи искрата на вдъхновението - "Аеросмит". Благодарение на вас тя пламна и горя повече от пет десетилетия.

„Аеросмит" отново са на турне

„Аеросмит" отново са на турне

Някои от вас са с нас от самото начало и всички вие сте причината да влезем в историята на рокендрола.

Днес ви казваме нашето последно "Благодаря" - на вас - най-добрите фенове на планетата Земя. Пуснете си силно нашата музика. Сега и завинаги. Мечтайте. Вие сбъднахте мечтите ни", пишат в заключение от рок групата.