Виртуозният китарист Ал ди Меола пристига отново в България за две ексклузивни вечери, изпълнени с много фламенко, фюжън джаз и ефирни китарни рифове, предадe Stand.bg.

В края на ноември той ще очарова българската публика с една наистиа специална селекция от мелодии. Китарният виртуоз ще представи пред родните фенове проекта си Beatles and more - специално трибют шоу, посветено на легендарните „The Beatles".

Почитателите на Меола ще могат да се насладят на таланта му в две поредни вечери - на 25 и 26 ноември в столичния Sofia Live Club.

Шоуто ще отбележи появата на българския пазар на нова промоутърска група - Simple Events Sofia, която извън пределите на страната ни има зад гърба си внушителна бройка концерти на едни от най-силните имена от световната музикална сцена като Leonard Cohen, Elton John, Joe Cocker, The National.

Ди Меола започва музикалния си път с изучаването на барабани, но повлиян от иконичните The Beatles, китарата става основният му инструмент. Близо 50 години след първата вълна на манията по The Beatles звездата се връща към ранните си корени с трибют проекта „All Your Life".  

Акустичното шоу съдържа 14 от най-известните творби на легендарната четворка от Острова, пречупени през призмата на китарата на Ал ди Меола. Всички парчета от шоуто са преплетени с множество фламенко нотки, бързи китарни рифове и познатото за музиканта фюжън джаз звучене.

Съвсем логично последва запис и издаване на проекта през май месец 2013 г., обявено от самия музикант като кулминациятана в личната му дискография. „Този проект е мечта, дългоочаквана и отдавна бленувана", споделя китаристът. 

След успеха на „All Your Life" Ал създава шоуто „Beatles and more", заради което към изпълнителя и неговата World Sinfonia на сцената е добавен струнен квартет. Именно него българските фенове ще могат да видят в края на ноемврийския месец.

Цените на билетите са: 50 лева за правостоящи и 120 лева за специален ВИП пакет, включващ най-близки позиции до сцената, питие-комплимент и специален подарък от официалния мърчъндайз на звездата. За желаещите да се срещнат с виртуозния китарист са предвидени специални meet&greet пропуски на цена от 30 лева към стойността на закупения билет.