За автора:

Георги Лозев е роден в Пловдив през 1972 г. Завършва френската гимназия в София, а след това Минногеоложкия университет. През 1996 г. Лозев постъпва в редиците на Френският чуждестранен легион. Минава успешно през всичките обучения и е изпратен на бойна мисия в Африка. Прекарва повече от три години в Легиона, но заради травма напуска редиците му. Георги получава травмата си не по време на бойна мисия, а докато играе футбол.

Отказал се от военната кариера, той се установява в Париж, където работи като охрана. Но след известно време желанието му за приключения го отвежда в Того, Африка. Малко след това получава предложение за работа в Никарагуа и той се съгласява да отиде само за няколко месеца. Няколкото месеца обаче се превръщат в години и Георги и до днес живее там. Там се раждат двете му дъщери - Мелиса и Нели.

Въпреки че се е установил, той не спира да пътува. Всяка свободна минута яхва мотора си и отпрашва из джунглите на Централна Америка, защото както самият той обича да казва: „Пътят е моят живот."

 

За книгата:

Аз, легионер номер 187992, реших да ви разкажа за всичко, което преживях и научих по време на службата си в легендарния Френски чуждестранен легион. Той беше мое семейство в продължение на няколко години и точно това време оказа най-силно влияние върху живота ми.

Повечето от имената в тази книга отговарят на имена на наистина съществували лeгионери, но това не е исторически документ, а роман.

Роман, в който съм събрал историите на моите бойни другари - с различен цвят на кожата, религия и националност, но обединени от идеали и морал, каквито рядко могат да се срещнат в днешния свят. Защото в Легиона понятия като смелост, чест и жертвоготовност все още имат истинска стойност.

Но това е и роман за приятелството, за следването на мечтите и безкрайното пътешествие. Защото въпреки опасностите, тежкия режим и желязната дисциплина, винаги успявах да се насладя на приключенията и новите хоризонти, които откривах, благодарение на Легиона. Осъзнах, че пътят е моят живот.