Били Зейн “Мрачна жътва” ще се казва поредния филм на холивудския чаровник Били Зейн. Звездата от “Титаник” пристига в България, за да се включи в снимките, започнали вчера на магистралата край Пловдив.

От летището Зейн може би ще отиде директно на снимачната площадка в една царевична нива край Радомир.

Новата лента се снима съвместно от американкската компания UFO и Senator, като последната има зад гърба си филми от класата на оскаровия “Шоколад” с Жулиет Бинош.

Сюжетът на “Мрачна жътва” е напълно в тон на наименованието на компанията UFO. В него се разказва за загадъчни изчезвания на хора, за мистериозни извънземни кръгове върху житните ниви, за смърт и т.н.

Освен Зейн, който играе “печен” провинциален шериф, във филма е привлечен и Ей Джей Бъкли, участвал във филми с Джеймс Белуши, Кевин Костнър. Бъкли играе племенник на загиналия местен фермер Джо, който пристига, за да разгадае смъртта на чичо си.

Сценарият и режисурата са на Крисчъп Макинтайър, снимал филми като “Анти тяло” и “Последно пътуване”. Макар че в тази поредна чужда продукция у нас не участват български актьори, като асистент режисьор ще се изяви Тодор Чапкънов и операторите Емил Герасимов, Александър Александров и Иво Пейчев.