„Програмният съвет на БНТ реши да сложи забрана за излъчването на клиповете на Любо и негово участие в наши програми...".

Това заяви Ралица Филипова в предаването „Всички пред екрана" на Канал 1 в събота (02.02).

Бившият вокалист на група „Те" изпрати писмо в неделя (03.02) до националната телевизия, в която определя изявленията на Ралица Филипова като „обидни , уронващи престижа ми и накърняващи името ми, което съм изградил в обществото".

В писмото певецът споделя, че с голямо желание е участвал в заснемането на предаването „13+", което е било посветено на Ани - едно от децата в помощно училище-интернат „Васил Априлов" в Тополовград.

След разговор с директора на интерната е бил поканен да посети всички деца /близо 35/ на следващия ден, когато заедно са изпели песента на Любо „Отново вярвам".

С личния си телефон музикантът е заснел част от гостуването си в интерната и е предоставил записа на сутрешния блок на бТВ - запис, върху който БНТ няма никакви авторски права.

Това обаче не е попречило БНТ да наложи ембарго на изпълнителя.

„Считам, че върху благотворителността и добротата няма авторски права и затова правя и ще продължавам да правя всичко възможно за децата в затруднено и неравностойно положение", категоричен е Любо.