Директорът на Народния театър Васил Василев не се появи на откриването на първата по рода си Нощ на театрите, която се провежда от днес в столицата.

Старт на събитието бе даден в Народния театър "Иван Вазов" тази сутрин в 10 ч. По програма директорът трябваше да го открие, но програмата бе представена от пиари и асистенти, сред които и Велислава Кръстева. Около нейното име се завъртя последните дни скандал, че е била назначена по партийна линия от ДПС. Информацията бе, че Кръстева е назначена за зам.-директор, но самата тя обяснява, че е назначена за пиар на Театъра в личния си профил във "Фейсбук".

Около назначението й имаше и реакция от режисьора Александър Морфов, който призна, че сложил бележки на вратата на работната й стая с надписи - "ДПС", "Връзки с обществеността на Ахмед Доган" и "Изчезвай".

Директорът Василев е съставил комисия, която да извърши "задълбочена проверка относно изясняване на всички обстоятелства".

По темата отношение взе и служебният министър на културата Велислав Минеков, който призова да няма партийни назначения в културата.

Събитието

Днес в Народния театър се провежда първото по рода си събитие - Нощ на театрите 2022 г. Ще има седем представления. Духът в институцията е приповдигнат, звучи музика, а гости и столичани разглеждат всички зали, сцени, Музея, в който има декори и сценични дрехи на актьорите. В Народния театър има срещи и разкази на живо с актьорите Диана Добрева, Александър Секулов, Христо Мутафчиев, Валери Йорданов и Юлиан Вергов.

Актьорите развеждат гостите из гримьорните, Царската ложа и разказват истории.

Нощта на театрите продължава 14 часа до 23:59. Пиарите на театъра са категорични, че скандалът не е повлиял на имиджа на Народния театър и залите и представленията са запълнени.