Боите и платното са моите изразни средства. Цялата ми душа и енергия са вложени в моите платна.

Това споделя младата художничка Деница Гацинска, която представи своите ефирно нежни платна живопис, събрали много от романтичния, по детски невинен свят на журналистката по професия и политолог по образование.

За откриването на изложбата си съвсем случайно се е спряла на днешната дата - отбелязваме световният ден на художника. За представянето на своите картини тя е избрала цветарски магазин, може би защото и самата тя вижда света в красиви цветове и аромати.

"Съчетанието на цветовете, идеята, завоалирана с нежна гама или силен контраст, говорят вместо мен", уверено коментира тя своите "рожби на душата". "Винаги съм обичала изкуството", разказва Гацинска, която чрез своите платна разкрива частица от душата си, много повече отколкото с неудобните въпроси, които е свикнала да задава в работата си.

"В картините, които създавам, може да усетите детската наивност, чистотата и добротата", допълва младата артистка. Стремя се да открия нови светове, затова постоянно пътувам, изследвам, анализирам и събирам нови впечатления, разказва още Гацинска.

Снимка 258398

"Човекът е човек, когато е на път. Вдъхновявам се от картините в природата - силата и енергията на дъжда, водата, бялата зима, нежния полет на пеперудата". В творчеството си тя се стреми да пресъздаде емоционалната връзка с изкуството. Очите са прозорецът, през който се опитваме да надзърнем дълбоко в човешката душа, където се намират магически светове, специални моменти, чувства или мисли, допълва още Деница Гацинска.

Изкуството е нещо, което аз чувствам, че е по-голямо от мен, това е нещо безкрайно и емоционално, категорична е тя и с усмивка подчертава: " Ако успея да развълнувам поне един човек с моите творби, това е награда за моите усилия, любов и отдаденост на изкуството".

А творбите й наистина носят усещането за младежкия й дух, за изпълнените с надежди детски очи, носят толкова романтична чувственост, загадъчност, усмихнатост и доброта.