Церемонията по връчването на деветите годишни награди на телевизия ММ се състоя в Народния театър „Иван Вазов" и бе излъчена на живо по ММ, бТВ и М2.

Gravity Co. триумфираха с три награди - за "най-добра поп/денс песен", „най-добър поп/денс албум" и „най-добра група/дует", непосредствено последвани от D_2 с две награди, съответно за „най-добра рок/алтернативна песен" и „най-добър рок/алтернативен албум".

Наградата на зрителите отиде при Star Tattoed feat. Ava за „Make Me High", а тази за „Най-добър чуждестранен клип", която за първа година бе избрана също от зрителите, бе присъдена на Nelly Furtado за „All Good Things".

Наградата пък за "Vivatel най-добър български клип" отиде при режисьора Валери Милев, за „Empty World" на Gravity Co.

Телевизия ММ връчи специалната награда на Васил Найденов за цялостен принос към българската музика и става продуцент на новото му парче - „Само с теб".

Церемонията започна с изпълнение на „Пиленце пее" на Космическите гласове на България. Така телевизия ММ даде начало на темата на тазгодишните музикални награди - „България най-накрая се съгласи да се присъедини към Европейския съюз".

Gravity Co. представиха своя хит „Paper Trail", Angel Sky се отчетоха с парчето „Hurricane". Видяхме и как ЛиЛана „летя", но не и как пее. Не че сме го очаквали де.

В този ред на мисли за пореден път бяхме атакувани с доста изпълнения на плейбек.

На сцената се качиха също Санта и Кристо с "Ти си сила", Остава, които изсвириха най-новия си сингъл „Sex In The Morning", Петя Павлова с „Going Down" и D_2 с "И пак вали".

Чуждестранното участие в церемонията бе от страна на англичаните Mozez и сексапилната Lisa Maffia.

Другите специални гости - румънците от The Sistem, пък демонстрираха свирене на нетрадиционни инструменти като варели.

Накрая водещият на наградите Любо от група ТЕ изпя дует с носителя на наградата за цялостно творчество Васил Найденов.

Деветите годишни награди на телевизия ММ не минаха и без няколко изцепки.
Организаторите трябва сериозно да се замислят на кого да възложат изработката на статуетките догодина, защото снощи една от тях се разпадна непосредствено, след като беше връчена.

Също така не знам колко чувствителен беше микрофонът, но е факт, че всички, които се въртяха около него, се навеждаха, докато говореха. Може би една по-висока стойка би свършила работа следващия път...

Затова пък баскетболният треньор Тити Папазов реши да не се напряга излишно и направо си грабна микрофона. Именно неговата поява на сцената беше една от най-забавните по време на цялото награждаване.

Демонстративното излизане на присъстващите представители от лейбъла „Хората на гетото" не беше никак cool... вместо да се правят на сърдити, по-добре да се замислят как да направят хит като някой от многото на Ъпсурт.

На деветите награди на ММ плейбекът бе една от най-големите звезди, видяхме как някои „летяха", как други танцуваха, а музиката... беше някак на заден план.


Пълен списък с победителите в отделните категории:

Най-добра поп/денс песен - Gravity Co. - „Empty world"
Най-успешен дебют - Lepra Deluxe
Най-добър поп/денс албум - Gravity Co. - „Mixed up"
Най-добра рок/алтернативна песен - D_2 - „Тук и сега"
Най-добър изпълнител - Графа
Най-добър рок/алтернативен албум - D_2 - „6"
Най-добра хип-хоп/r&b песен - Ъпсурт feat. Mala Rodrigues - „Втора цедка"
Най-добра изпълнителка - Белослава
Най-добър хип-хоп/r&b албум - Мария Илиева - „Идвам към теб"
Най-добър чуждестранен клип - Nelly Furtado - „All good things"
Най-добра група/дует - Gravity Co.
Най-добър български клип - „Empty world" /Gravity Co./ - реж. Валери Милев
Зрителски хит - Star Tattoed feat. Ava - „Make me high"
Награда за цялостно творчество - Васил Найденов