Тази вечер ще бъде избрана песента, която ще представи страната на международния конкурс „Евровизия" в Белград в края на май, съобщиха организаторите на конкурса.

Българският финал на „Евровизия", който ще започне в 20.45 часа в НДК, ще се предава пряко по БНТ.

Право на глас при определянето на победителя ще имат единствено зрителите, които ще трябва да избират между 12 песни финалисти.

Те ще могат да гласуват в продължение на 10 минути чрез телефонни обаждания и SMS-и, iлед като бъдат представени 12-те състезаващи се песни.

За гласовете на зрителите ще претендират "Sogno" на Георги Христов и Джани Фиорелино ", Деси Добрева с песента "Strong", Николай Манолов с "По-добре", Невена Цонева с "Не изчезвай", Дани Милев със "Светлината и мрака", както и групите "Те" с песента "Тази вечер", и „Deep zone project" с "DJ, take me away" и др.

Специални гости на шоуто ще бъдат миналогодишните победители Елица Тодорова и Стоян Янкулов, които се класираха на пето място в международния конкурс с песента „Вода".

В спектакъла ще участват и украинката Руслана, победителка в „Евровизия 2004", и чернокожата техно-поп US звезда Майк Джонсън от "2-4 Family".

Най-авторитетното присъствие на вечерта ще бъде това на българската музикална прима Лили Иванова.