Археологът проф. д-р Георги Китов стана първият носител на наградата "Професор Александър Фол".
Тя му бе връчена по време на официалното откриване на Дните на тракийската култура в Казанлък, които се организират под патронажа на министъра на културата -проф. Стефан Данаилов.

Наградата на името на видния български учен-траколог проф. Александър Фол бе учредена от Общинския съвет на Казанлък и се връчва за първи път за проучване и популяризиране на тракийското наследство в община Казанлък.

"Той е мой научен кумир в продължение на повече от 30 години и така съм особенно щастлив и е чест за мен, че именно на мен ми беше връчена първата такава награда", каза д-р Георги Китов, цитиран от БНТ.

Дните на тракийската култура се провеждат за втора поредна година.
В симпозиума "Тракийски проучвания и проблеми" участват две от най-големите в света фирми по воден мениджмънт и оранжерии.

Те представиха свои проекти за реставрация на тракийски гробници.
Най-интересно е предложението да обвият в прозрачен купол древния тракийски град Севтополис, който остана под водите на язовир "Копринка".

В Казанлък днес оживяха и "Тракийските легенди" в шоу-спектакъла на "Дрийм денсър", с ръководител Лили Игнатова и старозагорската школа за древни бойни изкуства "Багатур".