Резултатите от аутопсията на обичаната звезда от сериала "Приятели" Матю Пери показаха положителен резултат за употреба на кетамин. Според резултатите от доклада именно това е причината за неговата смърт.

Смъртта на Пери е обявена за нещастен случай, съобщи CNN. Звездата от "Приятели" е починал в резултат на "острите ефекти на кетамина" и последвалото удавяне, показва аутопсията.

Докладът, публикуван в петък от Съдебната медицинска служба в Лос Анджелис, показва, че "при високите нива на кетамин основните летални ефекти биха били както от сърдечно-съдова свръхстимулация, така и от респираторна депресия". За Пери бе известно, че лекува депресия и тревожност.

Докладът допълнително обяснява, че кетаминът има медицинска и хирургическа употреба като анестетик. Може да се използва и незаконно като клубна дрога, която създава интензивни и дисоциативни ефекти.

Припомняме, 54-годишният актьор бе намерен в безсъзнание в басейна в дома си в Малибу на 28 октомври. Още тогава властите уточниха, че не става въпрос за убийство.

Асистент е открил безжизненото тяло на Пери в басейна, когато се върнал у дома след изпълнение на поръчки, показва резюмето от разследването. Асистентът е преместил Пери в седнало положение на стълбите и се е обадил на 911.

Удавянето се счита за фактор, допринесъл за смъртта на Пери "поради вероятността от потапяне в басейна, когато той е изпаднал в безсъзнание".

"Асистентът не съобщава за никакви скорошни заболявания, оплаквания, пиене или злоупотреба с наркотици", се посочва в доклада.

Почина Матю Пери

Почина Матю Пери

Актьорът е намерен мъртъв в дома си в Лос Анджелис, като няма данни за насилие