Майкъл Крайтън е един от най-знаковите автори на нашето съвремие.

Създателят на "Спешно отделение" и "Сфера", на "Състояние на страх" и "Жертвата" пуска своя нов роман с поглед в бъдещето със заглавие "Ген".

Този хитър роман слива в едно факти и художествена измислица и ни разказва задъхана история за един нов свят, където нищо не е такова, каквото изглежда.

Добре дошли в нашия генетичен свят.
Скоростен, яростен и извън контрол.
Това не е светът на бъдещето -
това е нашият свят сега.

Дали на любим ваш човек не му липсват телесни части? На измиране ли са блондинките? Огледайте се - човешки същества ли са всички гости на трапезата ви?

Разликата между хората и шимпанзетата е само в 4000 гени; затова ли ембрионите на шимпанзетата толкова приличат на човешки същества? И следва ли това да ни тревожи?

Има ново генетично лечение за наркотичната зависимост - дали пък то не е по-лошо и от нея?

Живеем във време на невъобразим научен напредък - време, когато е възможно да продаваме яйцеклетките и спермата си онлайн за хиляди долари и да изследваме съпрузите си за генетични заболявания.

Живеем във време, когато една пета от нашите гени са чужда собственост и когато нищо неподозиращи хора могат да бъдат преследвани из цялата страна само защото в хромозомите им се намира и един безценен ген...

„Ген" е на книжния пазар благодарение на издателство „Бард".