Metallica и Iron Maiden ще бъдат хедлайнери на фестивала Sonisphere през 2014 г.

Събитието в Knebworth не се проведе през последните две години, но догодина се завръща с метал гигантите.

„Всички ние сме израснали в Англия и сме добре запознати с важността на легендарните концерти в Knebworth. Без да звучи като клише, за нас наистина е чест и привилегия да се върнем да свирим там, за да отпразнуваме някои от най-великите моменти в британската рок история от вдъхновяващи банди като Pink Floyd, The Who, Zeppelin, The Stones и Genesis", заяви вокалистът на Iron Maiden Брус Дикинсън.

Междувременно барабанистът на Metallica Ларс Улрих сподели: „Това работи на всички фронтове: Metallica и Knebworth, Metallica по избор, Metallica и Iron Maiden".

„Какво може да бъде по-подходящо за нашето трето гостуване в Knebworth от това да изпълним сет, изцяло избран от феновете? Страшно се вълнуваме от необятните възможности на това, че нашите приятели ще решат какво да свирим от всичките близо 140 песни, които сме записали досега.

Кой знае какви луди предизвикателства ще има? Може би песен, която никога не сме изпълнявали на живо? Може би няколко позабравени парчета, които не сме свирили от години? Неизвестен кавър? Каквото и да се случи, ще бъде уникално, ще бъде специално и всички зависи от вас", допълни той.

Sonisphere 2014 ше се проведе в Knebworth Park между 4 и 6 юли.

„По време на нашето 2-годишно отсъствие ние продължихме да вярвам и да работим усилено върху Sonisphere. Преди време казахме, че ако имаме подходящ лайн-ъп, ще се завърнем, и точно това се случва.

Съдбата беше на наша страна да предложим двете най-големи и най-добри метъл групи за всички времена в годината, в която се чества 40-годишнината от първия концерт в Knebworth", заяви говорител на фестивала.

Metallica е най-влиятелната банда за последните 30 години