С международно участие от тази година е националният фестивал на старата градска песен “Дунавски спомени”, чийто домакин за шести път е Силистра, предаде Дарик.

Инструментално трио за ретромузика и романси от побратимения на Силистра руски град Ержев участва в шестото издание на националния фестивал на старата градска песен.

С популярни румънски мелодии и романси по време на фестивала ще се представи и духовият оркестър на румънския град Констанца.

В програмата още са предвидени и изяви на 14 колектива за ретропесни от Добричко, Русенско, Шуменско, Плевенско, Разградско, Варненско и Силистренско, съобщиха организатори от общината.

Фестивалът е еднодневен. По традиция участниците правят шествие до единствения в страната паметник на песента, издигнат в дунавския парк на Силистра и посветен на първия събор на хоровете от крайдунавските държави, провел се през 1910 г.

За втора година един от колективите ще си тръгне с наградата на името на покойния силистренски композитор на забавна музика Хетко Николов.

Фестивалът “Дунавски спомени” е в рамките на септемврийските празници на Силистра.