Дни преди шоуто на “MOLOKO” в София, на 4 октомври в Антверпен, Белгия ще се проведат музикалните награди Nokia TMF Awards 2003, където групата е номинирана за най-добро изпълнение на живо, най-добър денс изпълнител и най-добър албум със “Statues“.

Сред другите номинирани в същите категории са “Coldplay“, “Radiohead“, “Linkin Park“ и Christina Aguilera.

За концерта на 11 октомври “MOLOKO” пристигат с директен полет от Лондон. 75–минутното шоу ще започне в 20:00 часа. “MOLOKO “ ще изпълнят както парчета от последния си албум “Statues“, така и хитове от другите си албуми, изкачили ги до върховете на световните класиции и останали в музикалната индустрия като класика.

Интересен момент по време на записа на продукцията “Statues“ е работата по парчето “Over&Over“ /десетата песен в албума/.

Оркестрациите са толкова мащаби, че се налага преместването на групата от лондонското им студио в Air studios, за да могат да се съберат всички музиканти.

В Air studios са записвали “U2”, “Simply Red”, “INXS”, “Sting”, John Lennon, Robbie Williams, Bjork и Madonna. С “Over&Over“ не сме правили компромиси”, казва за парчето Марк Брайдън.

Организаторите на концерта от Агенция Прима съобщиха, че билетите за Live са пуснати на касата на НДК от 24 септември. Тяхната цена е 20, 30 и 40 лева.