Риана и Джъстин Тимбърлейк победиха в по две от категориите на тазгодишните видеонагради на MTV.

Хитът на Риана "Umbrella" й донесе наградите "Чудовищен сингъл на годината" и считаната за най-престижна награда - "Видеоклип на годината".

Джъстин Тимбърлейк стана "Певец на годината" и триумфира в категорията "Четворна заплаха на годината", в която бяха номинирани изпълнители и продуценти, които се изявяват не само в музиката, но и в други области, информира mysound.bg.

В тази категория той успя да пребори Бионсе, Боно, Джей-Зи и Кание Уест.

Джъстин спечели и в две от трите технически категории - за режисура и хореография. С това наградите му могат да се смятат за четири.

Бионсе успя да се наложи в категорията "Най-разтърсваща колаборация на годината", където спечели за дуета си със Шакира "Beautiful Liar".

Малко изненадващо Фърги стана "Певица на годината", а вокалистката на Блек Айд Пийс дори не присъстваше на церемонията.

Статуетката "Лунен човек" за "Група на годината" отиде при Фол Аут Бой.

В тази категория загубиха Джим Клас Хироус, които обаче победиха в оспорваната битка за "Най-добри нови артисти на годината".

Ейми Уайнхаус не спечели нито една от трите си номинации. Ейкън също загуби и в двете категории, в които бе номиниран.

Бритни Спиърс направи дългоочаквано завръщане на голямата сцена, като изпълни новия си хит "Gimme More". Освен с предизвикателното си облекро обаче, тя не изненада с нищо.

Кание Уест се появи заедно с Фифти Сент, с когото трябваше да връчат награда.

Двамата изпълнители, които са в люта задочна битка кой ще продаде повече - албумите и на двамата излизат на 11 септември, си рамениха железни погледи, но се държаха прилично.

Младокът Крис Браун направи фантастично шоу, което вероятно ще се запомни като най-бляскавия момент от тазгодишните награди.

 

"Като гледам Крис Браун, разбирам, че вече остарявам", каза впечатленият Джъстин Тимбърлейк, получавайки една от наградите си.

Фол Аут Бой пък потрошиха инструментите си, след като изпълниха хита "Thnks Fr Th Mmrs".

Пищната церемония се състоя в хотел-казино "Палмс" в Лас Вегас.