Стоянка Мутафова остава в болницата до понеделник. Въпреки желанието на актрисата да излезе на сцената за спектакъла "Госпожа Стихийно бедствие", днес това няма да се случи и спектакълът вече е отменен. Причината не е влошено здравословно състояние, а превантивна мярка, съобщиха от "Токуда", цитирани от "Нова" и "24 часа". По думите на лекарите, тя се възстановява бързо. 

94-годишната любимка на поколения българи бе приета в болницата в края на ноември, след като почувствала сърдечна слабост. 

През лятото легендата на театъра и киното ни постъпи в болницата след инцидент на ескалатор.

По-рано през ноември стана ясно, че 94-годишната Мутафова официално е предложена за вписване в категорията "Най-възрастна активно играеща на сцената актриса" в Книгата на рекордите "Гинес".

Предложението бе внесено официално от Българския културен институт в Лондон, с подкрепата на министъра на културата в оставка Вежди Рашидов.

Според процедурите за подбор на книгата на рекордите "Гинес" номинациите и тяхното одобрение в различните категории се обработват в рамките на 3 месеца.

Новата дата за спектакъла "Госпожа Стихийно бедствие" е 10 януари. Другото, още непланувано, но сигурно представление, е на 2-ри февруари. "22 години досега аз знам, че на 2-ри февруари съм зает, имам някъде представление, защото тя чества рождения си ден винаги на сцената", заяви Николай Атанасов - Шуши, режисьор и актьор.