За всички, които някога са попадали или чували за книгата "Лора от сутрин до вечер", сигурно ще се зарадват да разберат, ме филмът по култовия роман на Димитър Коцев - Шошо вече е по кината. Продукцията (кино-дебют за Шошо) е също толкова забавна и свежа, каквато е самата книга.

Но дотук със сравненията. Филмът "Лора от сутрин до вечер" има своята различна история и носи различни емоции.

Това е вторият български филм, заснет без държавна подкрепа. Бюджетът на лентата е само 10 хиляди лв., които със сигурност ще се възвърнат още на първата седмица след появата му на голям екран. Надеждите са, че това ще стане първият български филм, който толкова скоростно е възвърнал вложените средства, дори ги е надвишил.

В "Лора от сутрин до вечер" повечето актьори са аматьори, съгласили се да играят без пари. Главната роля е поверена на певицата и продуцент Миленита, която вече е позната на публиката като барманката от "Под прикритие". Тя е неподправена и свежа - истинско откритие, и чудесно се вписва в идеята на филма.

Партнират й Христо Петков, Димо Алексиев и Ива Гочева. Най-доброто попадение е пенсионираният гинеколог Антонина Ковачева, която перфектно се преобразява в клюкарката-съседка Сия.

"Лора..." се различава и по друго от останалите бг филми. Сниман е почти изцяло с фотоапарат Canon 7D.

Дали заради ниския бюджет, или заради факта, че снимките са продължили цели 4 години, на моменти "Лора..." е като съшит с бели конци. Излишни сцени и не добре реализирани преходи. Почитателите на книгата, която се чете на един дъх, може да останат разочаровани от това, че се губят някои незабравими моменти от невероятното приключение на Лора. Като еротичният й сън с колегата-куриер, например.

Но затова пък саундтракът си заслужава. Тук ще чуем парчетата на Блуба Лу, Белослава и новия претендент за хит на Миленита Sitting on the Fence. (песента можете да чуете тук)

Сюжетът

"Лора от сутрин до вечер" разказва за едно необичайно приключение, което се случва в големия град. Филмът е съвременен и динамичен, забавен и непринуден. В рамките на един луд ден от неговата сутрин та чак до вечерта Лора става героиня в напрегнато преследване от чудати персонажи заради дребни предмети, чиято стойност и смисъл тя дори не подозира. Заедно със зрителя тя трябва да разкрие загадката на магическите зарчета, като по пътя ще разбере още много неща за себе си, приятелствата и всичко останало.