Световноизвестният кинорежисьор Роман Полански отново беше обвинен, че е малтретирал сексуално бивша манекенка, посочва Си Би Ес (CBS).

Става въпрос за бившата манекенка Едит Фогелхут, която обвини режисьора, че през 1974 г. я е дрогирал, завързал я и я е принудил да прави секс с него. Случката станала, когато жената, която в момента е на 57 години, била на 21.

CBS отбелязва, че Едит Фогелхут се е явила пред прокурора на Лос Анджелис и е направила всички тези признания малко след като актрисата Шарлот Люис обвини режисьора, че я насилвал сексуално, когато е била едва на 16 години.

Инцидентът е станал четири години след сексуалните връзки на Полански с 13-годишната Саманта Геймър или през 1981 г., уточнява АФП. За връзката си с Геймър режисьорът се намира от миналата година под домашен арест.

Швейцарското правителство отхвърли искането за екстрадицията  на Роман Полански в САЩ, предаде АП.

Берн посочи, че американските им колеги не са им предоставили поверителните показания от процеса, воден още от 1977-1978г. Полански първоначално бил осъден единствено на 90-дневна терапия, но съдията в последствие променил решението си и планирал да даде по-тежка присъда.

Последният филм на Роман Полански „Писател в сянка" спечели наградата за най-добър режисьор на 60-то издание на Международния филмов фестивал Берлинале.